2014. április 25., péntek

Breaking: Zsombi ma hazajöhetett! :)

Breaking: Zsombi ma hazajöhetett! J

Szerda este Apa még úgy beszélt a valószínűségekről, hogy ki van zárva, hogy pénteken hazaengedik. 4-én, pénteken volt a transzplantáció, és eddig a 22. nap volt a legkorábbi időpont, amikor hazaengedtek valakit. Az orvosok is úgy gondolkoztak, hogy leghamarabb szombaton jöhet haza, és ez esetben is vasárnap estére vissza kell mennie. Bár az elmúlt napokban elég jól volt, ebben nagymértékben benne volt a sejtemelő, amit kapott: amikor ez elmaradt, a sejtszáma szerda reggelre újra lecsökkent. A lelkesedést hűtő gondolat volt az is, hogy még fél évig antibiotikumot kell szednie, és emiatt a máját nagyon szigorúan kímélni kell, húst például nagyon korlátozottan kaphat. Ezek az információk mind-mind arra emlékeztettek, hogy ha egyre jobban van is, nem szabad elfelednünk, min ment keresztül és nagyon kell vigyázni rá.

Tegnap, csütörtökön hívott fel minket: már hamarabb, pénteken hazajöhet, és csak kedd estére kell visszamennie! Nagyon jó volt, hogy nála voltunk szerdán egész nap: teljesen kinyílt, elképesztő aktív lett, enni kezdett, a vérképe óriásit javult. Hihetetlen boldog volt, amikor elmesélte nekünk, hogy jöhet. Az ő külön kérésére nem osztottuk meg az örömünket szinte senkivel: kérte, hogy titkoljuk el a korábbi jövetelét Bazil és Juli elől, hogy meglepetés lehessen számukra. J

A mai volt a 21. nap, így tehát új rekorderünk van! J Amikor megérkezett, ezzel is kezdte: eldicsekedett azzal, hogy ilyen még nem is volt; korábban egy kislányt 22 nap után engedtek haza, pedig a kislány még többet is tudott enni, mint ő.

Elméletileg keveset lehetett volna közöttünk, de annyira örült mindenki, hogy inkább maszkot öltöttünk, és együtt játszottunk késő estig. J Bang, Worms, Kinder csokitojások játékainak kirakása volt a sorrend. Csomó mindenre nem is jutott idő, amit kért, de hát itt az egész hétvége, hogy bepótoljuk! ;)

Egyelőre nagyon kell még vigyázni rá: a transzplantáció előtti kemó gyakorlatilag kitörölte az az immunrendszer memóriasejtjeit, így a védekezőrendszere olyan, mint egy csecsemőé: újra meg kell majd kapnia minden védőoltást, a bárányhimlőt, stb. És mivel most nagyon sérülékeny még, egyelőre nem ehet még bolti kenyeret és húsokat sem, mindent alaposan át kell sütni előtte. Kipróbáltuk a sterilizált chipseket is, és megértettük, miért maradt meg annyi belőle. L Körülbelül egy hónap csokiszünet van még, viszont kiderült, hogy a gyümölcsfagyikat lehet sterilizálni, úgyhogy legalább van valami, amibe lehet kapaszkodni. ;) És persze napról napra egyre több mindent ehet majd. Most a hétvégére slambucot (bográcsban készített krumplistésztát) kért – ez elvileg jól át van főve, tehát számára is ehető, most azon fő a fejünk, hogyan gondoskodjunk róla, hogy semmilyen szennyeződés nem jut bele kívülről, és ha sikerül, talán teljesülhet is a kívánsága. De szerencsére mostmár minden nap egyre könnyebb lesz. A többiek szóvá tették, hogy micsoda fertőtlenítő illata van: három heti napi két betadinos mosdatás után ez talán nem is annyira meglepő, és szerencsére ez a kellemetlen követelmény is folyamatosan enyhül már.

Peti 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése